Pariuri Sportive Martingale

Aici avem foarte multe de vorbit. Este o strategie pentru pariuri sportive online foarte flexibila. O sa iti arat unele dintre sub-strategiile Martingale-ului si o sa iti dau regulile pe care trebuie sa le respecti.

Ideea lui Martingale este simpla si probabil ai mai auzit de ea.

Iti trebuie o banca mare. Sa luam exemplu banca 1024 unitati.

Faci bilete de cota 2 (single sau combo).

Pariezi 1 unitate. Daca castigi … bravo ! Ai luat profitul. Daca pierzi pariezi 2 unitati … castigi aici … ai luat profit de 1 unitate (3 investite si 4 castigate) si tot asa dublezi miza daca pierzi pana castigi si apoi revii la 1 unitate si incepi iar.

Schema este 1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024

Asta se poate aplica la aproape orice joc de noroc (blackjack, ruleta). Dar nu juca. Fereste-te. Pentru ca acolo este implicat computerul (chipul) care face ce vrea el. Poate sa iti dea 18 negre consecutive sau poti sa pierzi la blackjack 10 maini consecutive). STAY AWAY !!!

La pariuri este altceva. La pariuri intervine mintea omului si inspiratia. Nu o sa rateze Mutu penalty intentionat in minutul 90 ca sa pierzi tu 20 euro.

Asta este martingale clasic.

Acum o sa va prezint sub-strategiile.

Serii Martingale

Adica joci pe aceeasi echipa/jucator pana castiga.

Alegi o echipa buna la fotbal sau la hochei sau un jucator de tenis si pariezi pe ea/el pana castiga.

Pentru asta ai nevoie de o formula.

Mai intai iti alegi unitatea. Sa zicem ca vrei sa castigi 1 euro pentru fiecare pariu pe care il faci. Si cand castigi o sa recuperezi pierderile si o sa ai profit 1 euro inmultit cu numarul de meciuri pe care le-ai jucat pana ai castigat.

Daca iti iese din al 5-lea pariu o sa ai profit 5 euro. Atentie. Iti trebuie o banca destul de mare.

Formula este

Miza = profit dorit / cota -1

Profitul dorit este compus din :

profitul pe care il vrei la acel meci (in exemplul meu 1 euro)

ce ai de recuperat din meciurile pierdute anterior (cat ai investit pana acum in acea seri

Si astfel afli miza. Iti trebuie aceasta formula pentru ca o sa difere cotele de la meci la meci. Acum nu te sfatuiesc sa pariezi pe Arsenal, Real sau Bayern pe victorie pentru ca ele primesc cote mici la victorie (1.20 acasa, 1.50 in deplasare) si iti trebuie o banca mare sa faci fata la o serie de 3-4 meciuri fara victorie. Cele mai bune sunt echipele de la mijlocul clasamentului care castiga la 4-5 meciuri si primesc cote bune pentru victorie.

 

Este o strategie riscanta si iti trebuie multa inspiratie si trebuie sa studiezi multe echipe pana o alegi pe una sa joci pe ea.

Opusul aceste sub-strategii este sa joci impotriva unei serii.

Cauti pe site-urile de specialitate seriile echipelor. De exemplu daca o echipa nu a mai pierdut de 10 meciuri si vezi ca urmeaza un program dificil pariezi ca o sa piarda. Cu aceeasi formula de mai sus.

Folosind aceeasi formula mai poti juca si o strategie pe care eu o consider foarte buna. Folosesti formula si ponturile site-urilor de profil.

Nice, ha ? Nu faci nimic. Stai cateva minute, faci 2 calcule, pui pariul si gata.

Totul este sa gasesti un site cu adevarat bun care vezi ca in istoric nu are serii de 4-5 ponturi gresite pentru ca nu este bine pentru strategia noastra. Cauti site-uri care dau ponturi bine argumentate nu aruncate acolo aiurea.

Iei pontul de pe site, folosesti formula si pui pariul.

Alte idei pentru o serie martingale :

-under/over. Echipe care sunt cunoscute ca fac multe under/over

-X (egal). Cauti echipe care fac multe egaluri. Cotele pentru X fiind mari iti permiti sa astepti si 10-12 meciuri un X.

-infrangere a unui jucator de tenis. Alegi un jucator slab (sub locul 100 ATP/WTA). Pariezi pe el ca pierde din primul tur. Daca invinge, pariezi pe el ca pierde in turul 2. Si tot asa pana pierde. Daca alegi bine jucatorul nu o sa ai surprize sa ajunga prea « sus » in turneu. Sunt de prefereat turneele grand slam deoarece poti lua mai multi jucatori slabi care 99% nu castiga turneul. Dar pentru asta iti trebuie o banca destul de mare pentru a putea acoperi 4-5 meciuri si profitul este destul de mic in comparatie cu riscul. De aceea este indicat sa iti alegi duminica seara 2-3 jucatori pe care sa pariezi saptamana urmatoare.

-victorii pe un jucator de tenis mediu. Alegi un jucator mediu (locurile 30-60 ATP/WTA). Pariezi pe el ca invinge. Daca pierde astepti turneul urmator. Sansele ca un jucator mediu-bun sa piarda 3-4 turnee din primul tur sunt extrem de mici. Daca el castiga o iei de la inceput tot in turul urmator (nu la turneul urmator) – exemplu :

jucator Blake ; banca 100 ; profit dorit 3.

Primul turneu – turul 1 – cota 1.20 – miza 15 – castigator – profit 3

Primul turneu – turul 2 – cota 1.50 – miza 6 – pierdut

Al doilea turneu – turul 1 – cota 1.40 – miza 22.5 – castigator – profit 6 + recuperare

Al doilea turneu – turul 2 – …

si tot asa. Pe un jucator ca Blake sau ca Hass nu ar trebui sa aveti emotii. Trec destul de usor de primele tururi, uneori ajungand pana in semifinale sau chiar finale.

-si se mai pot gasi zeci si zeci de idei pentru aceasta strategie.

Ideea principala este ca nu mai trebuie sa ai peste 50% pariuri castigate pentru profit. Poti avea profit si cu 20% pariuri castigate.

Ar fi foarte bine sa testati aceste strategii pe hartie pentru a vedea unde aveti mai multa inspiratie (fotbal, tenis … ) si apoi sa le puneti in practica.

Atentie. Nu alegeti evenimente cu cota mica.

Suna foarte bine : « Pun pe Steaua ca bate, folosesc strategia ca doar nu o sa piarda 10 jocuri la rand ». Asa este. Nu o sa piarda 10 meciuri consecutiv.

Dar Steaua la victorie are cota de 1.20-1.40 acasa si 1.40-1.70 in deplasare (doar in derby-uri cotele cresc). La cotele astea cu o banca de 100 si un profit dorit de 5, in 4 jocuri in care Steaua nu castiga s-a dus banca.

De aceea este bine sa alegeti echipe de mijlocul clasamentului sau echipe in criza (care au 4-5 meciuri fara victorie). Aceste echipe o sa castige odata si odata si cotele oferite pentru victoriile lor sunt foarte bune si puteti avea o serie de 7-8 pariuri pierdute consecutiv.