Tipuri de Pariuri Sportive Online

Avantajul caselor de pariuri sportive online este oferta unei multitudini de cote si piete pe care poti paria. Spre deosebire de agentiile de pariuri de strada, online poti pune un pariu care sa te avantajeze din mai multe puncte de vedere: cota si tipul de pariu care doresti sa il plasezi.

Casele de pariuri online nu te limiteaza la a pune un pariu pe castigatorul unui meci, ci iti ofera o varietate de pariuri pentru unul si acelasi eveniment

pe care il cautai: peste/sub, handicap asiatic, cine va inscrie primul, rezultat la pauza, scor corect, numar de goluri etc.

Mai jos avem explicate sumar aceasta tipologie a pariurilor pentru cazul in care doriti sa revedeti structura pariului inainte de a-l folosi la o agentie de pariuri.

1X2 (simplu, FT/HT, sansa dubla)

Pariezi pe 1X2 cand doresti sa iti plasezi banii pe echipa castigatoare a unui meci – 1 este pentru echipa care joaca acasa, X este pentru egalitate, 2 este pentru echipa care joaca in deplasare. La acest pariu exista unele variatii pe care le puteti lua in considerare: rezultat pana la pauza sau pe intreaga partida. Deasemenea, daca doriti sa va scadeti riscurile, puteti paria pe sansa dubla, de exmplu 12 (adica meciul va fi castigat de una dintre echipe, posibilitatea egalitatii este eliminata – in cazul in care meciul se va termina la egalitate, pariul este pierdut)

Handicap Asiatic

Handicapul sau handicapul asiatic este o valoare care i se atribuie unei echipe / jucator in defavoarea celuilalt. Sa spunem ca avem un meci intre doua echipe, X si Y, iar echipa X este mai slaba decat Y, iar ceea ce ar aduce-o la egalitate ar fi un handicap de 2 goluri (astfel, daca X incepe meciul cu 2 goluri, la finalul meciului cele doua echipe ar trebuie sat ermine la egalitate). Astfel se elimina posibiliatea de a paria pe egalitate. In cazul in care echipa X are acest handicap de 2, iar meciul se termina la o diferenta de 1 gol in favoarea Y, atunci echipa X a castigat. In cazul in care Y reuseste sa bata la o diferenta de 2 goluri, atunci suma pariata este returnata (pariul nu este nici castigator, nici pierzator)

Numar de goluri (peste / sub, numar total de goluri, jumatatea cu cele mai multe goluri, par/impar)

Peste / sub – pariaza daca numarul de goluri este sub / peste o valoare data de agentia de pariuri. Aici veti gasi mai multe variatii ale valorii pe care o agentie o poate oferi:

Jumate de gol (0.5, 1.5, 2.5…). In acest caz sunt doar doua rezultate posibile, iar pariul poate fi fie castigator, fie pierzator

Gol intreg (0, 1, 2…). In acest caz pariul poate fi castigat, pierdut sau anulat.

De exemplu, daca luam in calcul un pariu de Peste 3 goluri:

*daca meciul se termina cu un numar de 0, 1, 2 goluri – pariul este pierdut

*daca meciul se termina cu un numar de 3 goluri – pariul este anulat

*daca meciul se termina cu 4 goluri sau peste – pariul este castigat

Sfert de gol (0.25, 0.75, 1.25, 1.75…). In acest caz pariul este impartit in doua parti separate.

De exemplu daca pariati 10 unitati pe Peste 1.75, de fapt e ca si cum ati avea 2 pariuri: 5 unitati pe Peste 1.5 si 5 unitati pe Peste 2.

*daca meciul se termina cu un numar de goluri 0 sau 1 atunci pariul este pierdut

*daca meciul se termina cu un numar de goluri de 2, atunci jumatate de pariu este castigat (Peste 1.5), iar jumatate este anulat (Peste 2)

*daca meciul se termina cu un numar de goluri de 3 sau mi mult atunci pariul este castigat

Scor corect

Pur si simplu se pariaza pe scorul corect la un interval (jumatatea meciului, sau la finalul meciului)

Marcator (echipa care va marca prima, intervalul marcarii primul gol, jucatorul care va marca – pimul, oricand, ultimul)

Aici se pariaza pe cine va marca un gol, fie ca este vorba de echipa sau jucator. Si acest pariu are mai multe variatii: marcarea primului gol, marcarea ultimului gol sau marcarea oricarui gol

Pariuri speciale (cartonase, cornere …)

Pariurile speciale sunt de genul numarul cartonaselor rosii sau galbene date intr-un meci, iar la aceasta lista se pot adauga o multitudine de pariuri care pot fi considerate speciale.

Catigatorii unui turneu (outright)

Pariuri in avans pe castigatorul unui turneu / eveniment sportiv.